Termeni şi Condiţii

Termeni generali

termenii si conditiile de utilizare a aplicatiei stiam.ro (denumite in continuare “Termeni si Conditii”) stabileste care sunt conditiile in care orice persoana poate utiliza site-ul stiam.ro si aplicatiile pentru mobil dedicate (denumit in continuare “Site-ul” si/sau "stiam.ro") si are valoarea unei conventii incheiate intre proprietarul si administratorul Site-ului (denumit in continuare “Administrator”), si orice persoana care utilizeaza Site-ul (denumita in continuare “Utilizator”). Neacceptarea acestor Termeni si Conditii ori a oricarei prevederi din acestea atrage obligatia persoanei respective de a inceta de indata utilizarea Site-ului, iar utilizarea in continuare a Site-ului, a oricarei pagini din acesta precum si a oricarui component al acestuia constituie o acceptare in intregime si neconditionata a Termenilor si Conditiilor si a oricarei prevederi din acestea.Materialele si informatiile accesibile prin intermediul Site-ului

Continutul si elementele de grafica ale Site-ului, inclusiv dar fara a se limita la acestea, precum si sursele tehnice ale tuturor serviciilor si facilitatilor prezente si viitoare, cu exceptia cazului cand este mentionat expres un alt proprietar, sursele paginilor dar si orice alt material, transmis sub orice forma de si catre Utilizatori (prin vizualizare directa pe site, prin newslettere etc,) apartin stiam.ro si partenerilor sai si reprezinta continutul Site-ului.

Continutul Site-ului, indiferent de zona in care se afla in Site si indiferent de tip, poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Orice utilizare de continut de catre terte persoane in alte scopuri decat cel personal, se poate face numai cu acordul scris, expres si prealabil al Administratorului Site-ului. Cererile de utilizare a continutului Site-ului in orice scop altul decat cel personal pot fi facute prin e-mail la adresa contact [AT] stiam [PUNCT] ro

Orice persoane care expediaza in orice mod informatii ori materiale catre Site isi asuma obligatia de a nu prejudicia in nici un mod drepturile de autor pe care o terta persoana le-ar putea invoca in legatura cu materialele si informatiile transmise in orice mod catre Site, iar persoanele care expediaza in orice mod informatii ori materiale inteleg si accepta ca incalcarea in orice mod a acestei obligatii nu poate angaja in nici un mod raspunderea Administratorului Site-ului, ci numai raspunderea persoanelor respective.Sursele stirilor/articolelor

stiam.ro afiseaza continutul disponibil in Feed-ul RSS public, cu scurte descrieri, imagini si linkuri video disponibile in Feed, disponibile gratuit pe Internet. stiam.ro ofera link cu trimitere catre toate sursele de informatie si publicatiile folosite. Daca proprietarul unui site nu doreste ca informatiile disponibile in Feed sa apara si pe stiam.ro trebuie sa faca o cerere explicita catre compania noastra la adresa de email contact [AT] stiam [PUNCT] ro. Cererile vor fi analizate si indeplinite in cel mai scurt timp de la primirea mesajului.

Continutul site-ului, textele, grafica, fotografiile, software-ul precum si alte materiale sunt protejate de legea dreptului de autor. Intregul material este proprietatea stiam.ro. Aricolele si imaginile stirilor sunt © Copyright-ul siteurilor si ziarelor din Feed-ul carora au fost preluate.

stiam.ro ofera linkuri catre toate sursele. stiam.ro nu este raspunzator pentru continutul siteurilor catre care face trimitere sau orice consecinte datorate utilizarii acestor site-uri.Descrierea serviciului de indexare

stiam.ro utilizeaza un motor de cautare prin intermediul caruia se realizeaza indexarea paginilor postate pe diferite site-uri. Indexarea paginilor cu ajutorul acestui motor de cautare nu presupune nici o alta actiune sau operatiune in raport cu aceste pagini in afara indexarii propriu-zise;

Indexarea paginilor presupune redarea acestora in forma in care ele sunt postate pe site-urile de pe care provin; modificarea unor detalii se face numai din ratiuni pur tehnice, care vizeaza uniformizarea modului de prezentare a informatiilor indexate, si nu poate fi considerata o modificare a continutului lor.

Drepturile de proprietate intelectuala corespunzatoare site-urilor de provenienta ale materialelor indexate nu sunt afectate in nici un mod prin operatiunea de indexare; indexarea nu incalca in nici un mod aceste drepturi, iar Administratorul site-ului nu are nici un fel de pretentii si nici o raspundere in raport cu aceste drepturi.

Prin indexare, stiam.ro nu preia de la administratorii sau detinatorii site-urilor de provenienta nici o raspundere privind respectarea drepturilor de proprietate intelectuala in legatura cu materialele indexate sau cu site-urile de provenienta ale acestora, privind respectarea prevederilor legale in legatura cu acestea, sau privind continutul lor, autenticitatea acestora sau orice alte detalii privind raporturile dintre autorii lor si site-urile pe care materialele sunt postate ori pe care se solicita postarea.

Prin indexare, nu se realizeaza nici un fel de preluare a datelor de contact sau a datelor personale corespunzatoare autorilor materialelor indexate, si in general nu se realizeaza nici o operatiune de prelucrare de date cu caracter personal din aceste materiale, si nu se preia nici o raspundere privind conformarea la legislatia protectiei datelor cu caracter personal.Descrierea serviciului de "vizualizare detalii articol"

stiam.ro utilizeaza o tehnoligie avansata de preluare si afisare a unui singur articol asemanatoare celei folosite de aplicatii precum flipboard.com, getpocket.com, etc. Aceasta preluare se face doar la cererea Utilizatorului ("on-the-fly"), iar continutul articolului respectiv nu este stocat pe disc, indexat, prelucrat de catre serverele stiam.ro si nici de catre motoarele de cautare precum Google, Bing. Desi acesta tehnologie de preluare este destul de avansata, Administratorul site-ului nu garanteaza integritatea textului si nici nu isi asuma vreo raspunderea in acest sens.Limitarea raspunderii

Administratorul site-ului nu isi asuma obligatia si nu garanteaza implicit sau expres, pentru continutul de pe site, pentru continutul oferit de partenerii sai sau de Utilizatorii site-ului. Administratorul site-ului va face toate eforturile rezonabile pentru a asigura acuratetea si increderea in site si va incerca sa corecteze erorile si omisiunile cat mai repede posibil.

Cu toate acestea, Administratorul site-ului nu este responsabila pentru inadvertente, erori sau omisiuni in cadrul informatiilor furnizate de Utilizatori. In mod expres, Utilizatorii site-ului sunt de acord sa exonereze de raspundere pe Administratorul site-ului pentru orice actiune judiciara sau extrajudiciara, care provine ca urmare a utilizarii incorecte sau frauduloase a site-ului.

Pentru caz de forta majora, Administratorul site-ului si/sau operatorii, directorii, angajatii, sucursalele, filialele si reprezentantii sai, este exonerat total de raspundere. Cazurile de forta majora includ, dar nu se limiteaza la, erori de functionare ale echipamentului tehnic unde este gazduit Site-ul, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele Site-ului, erorile de operare, greva, etc.

Utilizatorii sunt de acord sa protejeze si sa-l asigure pe Administratorul site-ului si/sau pe operatorii, directorii, angajatii, sucursalele, filialele si reprezentantii sai de si impotriva oricaror cereri, pretentii, actiuni, impuneri, pierderi, daune, costuri (incluzand, fara nici un fel de limitare, onorariile avocatilor), cheltuieli, judecati, decizii, amenzi, regularizari sau alte obligatii rezultate sau relationate cu orice alta actiune a Utilizatorului in legatura cu utilizarea Site-ului sau orice alt aspect relationat Site-ului.

Modificarea Termenilor si Conditiilor

Administratorul site-ului are dreptul de a modifica oricand si in orice mod oricare dintre prevederile din Termeni si Conditii sau Termenii si Conditiile in intregime, fara nici o notificare prealabila si fara a fi obligata sa indeplineasca vreo alta formalitate fata de Utilizatori. Orice modificare este acceptata deplin si neconditionat de catre Utilizatorii Site-ului prin simpla utilizare sau accesare a oricarei facilitati oferite de site, intervenite oricand dupa operarea modificarii, iar neacceptarea oricarei modificari atrage obligatia respectivului Utilizator de a inceta de indata accesarea site-ului.Legea aplicabila. Litigii

Drepturile si obligatiile Utilizatorilor Site-ului si ale Administratorului site-ului, prevazute de Termeni si Conditii, precum si toate efectele juridice pe care le produc Termenii si Conditiile vor fi interpretate si guvernate in conformitate cu legea romana in vigoare. Orice litigiu nascut din sau in legatura cu Termenii si Conditiile va fi solutionat pe cale amiabila. In caz de imposibilitate de a ajunge la un acord, litigiul vor fi solutionat de catre instanta judecatoreasca romana competenta aflata in raza teritoriala a municipiului Bucuresti.